Hotell Öland

hotel öland

En semester på Öland lockar tusentals människor varje år. Den avlånga ön har allt och lite till att erbjuda, särskilt under sommaren, och för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen gäller det att hitta ett boende som faller en i smaken

Att hyra stuga på Öland är väldigt populärt men om du är intresserad av ännu mer bekvämlighet kan hotell vara ett bra alternativ. Oavsett om du vill spendera en dag på golfbanan, njuta av spabehandlingar, upptäcka naturen, ha en romantisk getaway eller ta med hela familjen på äventyr så finns det ett hotell Öland som passar dig och dina önskemål.  

Nedan listar vi några av de mest framstående hotellen på Öland som erbjuder allt du kan önska som hotellgäst. 

Hotel Skansen 

Hotel Skansen är ett familjärt hotell beläget i Färjestaden. Det är en utmärkt startpunkt för dig som vill upptäcka allt som Öland har att erbjuda och samtidigt ha närheten till Kalmar. Det fantastiska läget kombinerat med hotellets härliga faciliteter gör det till en populär destination för besökare på Öland.

Hotellet bjuder på rum i olika storlekar och tappningar, samt en avslappnande relaxavdelning med flera härliga spabehandlingar. Det finns bland annat en inomhuspool, utomhuspool och bastu att njuta av. 

På Hotell Skansen kan du även ta del av flera goda rätter i restaurangen, som består av nordiska specialiteter med råvaror från Öland. Här kan du även ta del av världens största urval av whisky! 

Hemsida: hotelskansen.com

Adress: 

Tingshusgatan 1

386 30 Färjestaden

Strand Borgholm 

Ett hotell Öland som är riktigt populärt är Strand i Borgholm. Här kan du njuta av fräscha hotellrum med närhet till vattnet och en härlig utsikt över vackra Kalmarsund. Du kan välja mellan allt från moderna enkelrum till lyxiga sviter med jacuzzi och balkong. 

Strand är mer än bara ett hotell; det är också en av Sveriges ledande konferensanläggningar. Här kan företag och organisationer hålla i storslagna fester, workshops eller viktiga möten. 

Under sommarsäsongen har Strand öppet sin populära restaurang Dockside, där du kan njuta av härliga rätter under bar himmel med utsikt över vattnet. Hotellet har även en gästhamn med sjömack och plats för 150 båtar. 

Hemsida: strandborgholm.se 

Adress: 

Villagatan 4

387 88 Borgholm

Eksgården

Eksgården i Färjestaden är ett hotell Öland som passar perfekt för dig som är ute efter lugn och ro. Hotellet strävar efter att du som gäst ska kunna koppla av ordentligt, oavsett om du befinner dig på hotellrummet eller i den vackra trädgården. 

Eksgården är ett naturnära hotell som har flera härliga promenadstråk och leder i närheten. De erbjuder även cyklar till sina gäster, vilket är ett utmärkt sätt att se mer av Öland och ett sätt att snabbare ta sig fram. 

Eksgården har dessutom en väldigt populär restaurang, som serverar både lunch och middag. Rätterna på menyn är hämtade från uppfödare, producenter och gårdar på Öland.  

Hemsida: eksgarden.com

Adress: 

Gårdby 149 

38692 Färjestaden

Ekerum Resort 

Ekerum Resort är ett populärt golf resort beläget i mitten av Öland. Här har du möjlighet att hyra stugor men även flera fräscha hotellrum finns tillgängliga. Det är ett ultimat resort för dig som vill få ut så mycket som möjligt av din vistelse på Öland, då det finns något för alla. 

Golfälskaren kommer onekligen att uppskatta Ekerum Resort, som både vunnit och nominerats av World Golf Awards™ flertalet gånger. Hotellet har bland annat utsetts till Sveriges bästa golfhotell och Sveriges bästa golfbana under åren. 

Det är inte bara grymma golfbanor som du kan njuta av på Ekerum Resort, utan det finns även en relaxavdelning med bland annat bastu, fotbad och pool. Allt du behöver för att kunna koppla av efter en dag på golfbanan.  

Det finns dessutom goda möjligheter att njuta av god mat och dryck. Bland annat på det högklassiga Restaurang Öland, vilket är Ekerums restaurang med en underbar utsikt över Kalmarsund. För pizzaälskaren finns det även möjlighet att besöka hotellets restaurang Trattoria Öland, fikan kan intas på det härliga cafeet Ekerums Café Öland och så kan du hänga loungen Sunset. Här kan du njuta av tilltugg, drycker och delta i flera roliga aktiviteter.

Hemsida: ekerum.com

Adress

Gårdsvägen 22

387 92  Borgholm

Hotell Hamnen 

Letar du efter ett familjärt och fräscht hotell Öland är Hotell Hamnen platsen för dig. Precis som namnet antyder är hotellet placerat mitt på hamnen, vilket ger dig närhet till allt som Färjestaden har att erbjuda i form av restauranger, caféer och butiker. 

Precis utanför hotellet har du även vattnet vilket gör det passande för dig som är sugen på ett dopp i det blå. Det finns även en pool tillgänglig om du föredrar det. Närheten till vattnet innebär även en underbar havsutsikt från både hotellrum och restaurangen Epok som ligger på bottenplan. 

Hemsida: hotellhamnen.se 

Adress: 

Södra Hamnplan 4

386 32 Färjestaden